Valmistuskeittiöissä tehdään hyvää joka päivä

Valmistuskeittiöissä tehdään hyvää joka päivä

Osana Vantin kokonaispalvelu-uudistusta tehtiin merkittävä muutos myös valmistuskeittiöiden toimintaan. Valmistuskeittiöt erotettiin omaksi organisaatiokseen, jotta ruuan laatuun ja toimitusvarmuuteen pystytään paneutumaan entistä paremmin. Nyt Vantilla on 27 valmistavaa keittiötä, joista ruoka toimitetaan lähialueiden palvelukeittiöihin. Vuonna 2025 valmistettavien aterioiden määrä on noin 25 000 annosta päivässä.

Vantin valmistuskeittiöt. (Klikkaa kuva suuremmaksi)

Tavoitteenamme on saada valmistusprosessit kaikissa valmistavissa ja lähettävissä keittiöissä samanlaisiksi, jotta niissä toimiva henkilöstö pystyy tarvittaessa toimimaan missä tahansa valmistusyksikössä samoilla periaatteilla. Volyymit valmistuskeittiöissä ovat isoja, joten on tärkeää, että toiminta on tasalaatuista ja että ohjeistusta ja reseptiikkaa noudatetaan. Näin pystymme toteuttamaan tarjottavat ateriat samantasoisina koko Vantaan alueella.

Ruuan maku, ulkonäkö, tasalaatuisuus sekä oikea-aikaisuus ovat Vantille tärkeitä tuotantotekijöitä. Henkilöstö, joka tekee töitä valmistuskeittiöorganisaatiossamme, on perehtynyt yhteisiin toimintamalleihin ja osaa toimia ammattitaitoisesti ja turvallisesti myös valmistuskeittiöiden sijaistustilanteissa.

Valmistuskeittiöorganisaation toimintaa johtaa tuotantopäällikkö Iina Setälä. Valmistuskeittiöiden henkilökunnan esihenkilöinä toimivat tuotantovastaavat, mutta asiakkuuden hoidosta vastaavat näissäkin kohteissa asiakasvastaavat. Olethan siis jatkossakin yhteydessä oman kohteesi asiakasvastaavaan kaikissa Vantin palveluita koskevissa asioissa.


Artikkeli on julkaistu Vantin uutiskirjeessä huhtikuussa 2025.