Vastuullisuus puhtauspalveluissa

Toteutamme osaltamme Vantaan resurssiviisauden tiekartan toimenpiteitä, jonka yhteinen tavoite on hiilineutraali Vantaa vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoja resurssiviisauden tiekartasta löydät Vantaan kaupungin verkkosivuilta

Näillä keinoilla varmistamme vastuullisuuden siivouksessamme

Ympäristöystävälliset puhdistusaineet ja välineet

Meillä on pääsääntöisesti käytössämme ympäristömerkityt
yleispuhdistusaineet sekä siivousmopit- ja pyyhkeet.

Siivoustekstiilien esivalmistelu ja mikrokuidut

Esivalmistelemalla siivouspyyhkeet – ja mopit käytämme mahdollisimman vähän vettä ja puhdistusaineita, emmekä kuljeta vettä siivousalueelle. Mikrokuituisia tuotteita käyttämällä vähennämme myös veden ja puhdistusaineiden käyttöä.

Siivouskoneet

Hyödynnämme mahdollisimman paljon siivouskoneita keventääksemme laitoshuoltajan työtä ja samalla minimoimme veden sekä puhdistusaineen käyttöä mekaanisissa menetelmissä.

Vastuulliset hankinnat

Noudatamme kaikissa hankinnoissa julkista hankintalakia. Huomioimme kilpailutuksissamme ja sopimuksissamme kattavasti ympäristövastuuseen liittyvät näkökohdat ja pyrimme valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon mahdollisuuksien mukaan.

Pieniä tekoja, suuri vaikutus

  • Suosimme kestokäyttöisiä suojakäsineitä kertakäyttöisten sijaan.
  • Olemme hankkineet muutamiin kohteisiin uusia siivousvaunuja, jotka soveltuvat paremmin lisääntyneiden jätejakeiden keräämiseen. Keräämme parhaillaan käyttökokemuksia näistä vaunuista.

Me vanttilaiset

Vakituinen henkilöstömme on suorittanut ympäristöosaava kurssin sekä testin. Olemme lisänneet lajittelutietoisuutta ja ohjaamme henkilökuntaamme tekemään päivittäisessä työssään ympäristölle parempia valintoja ja ratkaisuja