Koulun aloituksen kunniaksi syötiin hampurilaisia

Tiistaina 20.8. kouluissa syötiin suosikkiruokaa, joka on oppilaista koostuvien ruokaryhmien äänestämä ruoka. Hampurilaista tarjottiin lohkoperunoiden kanssa kasvis- ja lihaversiona. Jälkiruokana oli tietysti jäätelöä.

”Äänestyksen voittanut ruokalaji ei varsinaisesti yllättänyt, sillä hampurilainen komeilee aina äänestyksien kärjessä” Vantin palveluasiantuntija Helena Saarela kommentoi.


Vierailimme Ylästön koululla katsomassa, miten suosikkiruoka maistu koululaisille. Haastattelemiemme opettajien mukaan oppilaat olivat odottaneet hampurilaisia jo useamman päivän, joten ruoka oli tällä kertaa erityisen mieluista.

Oppilaat saivat koota oman hampurilaisensa itse ja nopeasti ruokajonosta ilmoitettiin opettajalle kovaan ääneen, että ”mä teen oman kerroshampparin”. Suosikkiruuan kruunasi jäätelöpuikot, joita jakamassa olleet 4-luokkalaiset tarjoilivat pienemmille koulukavereilleen.

Kouluilta saatu palaute vahvistaa, että toiveruuat maistuvat koululaisille erinomaisesti. Oppilaista koostuvat ruokaryhmät saavat äänestää mieluisia ruokalajeja, jotka huomioidaan ruokalistasuunnittelussa.