Kuusijärvi kutsuu ympäri vuoden

Vanttilaiset huolehtivat Vantaan virkistyshelmen viihtyisyydestä

Kuusijärven virkistysalue sijaitsee Lahdentien kupeessa, Päiväkummun ja Kuninkaanmäen välissä ja houkuttelee ulkoilijoita, saunojia ja uimareita ympäri vuoden. Vantti hoitaa tämän Vantaan kaupungin omistaman hyvinvointihelmen kiinteistöhuollon, siivouksen ja saunanlämmityksen.

Vantin palvelut toimivat Kuusijärven ulkoilualueella ympäri vuoden. Kohteessa toimii säännöllisesti kaksi saunanlämmittäjää, kaksi laitoshuoltajaa ja kaksi kiinteistönhoitajaa. Lisäksi Vantin korjauspalvelut käyvät varsinkin kesäaikaan viikoittain tekemässä alueella erilaisia korjaustöitä. Laiturialueen vesiympäristö tarkistetaan vuosittain tehtävään palkattujen sukeltajien toimesta, jotta voidaan varmistaa laitureiden kunto ja pumppujen toiminta sekä laiturialueelle mahdollisesti ajautuneiden terävien esineiden tai uppopuiden poisto.

Talvella toiminta on hieman hiljaisempaa, mutta avantouinnin suosio asettaa kiinteistöhuollolle omat vaatimuksensa. Kulkuväylät kaipaavat lumenluontia, ja uimareista valuvan veden myötä jään poistaminen sekä hiekoitus ovat tarpeen. Myös avannon huoltaminen ja jään poisto uimareiden tieltä on päivittäistä.

Kesällä Kuusijärven alueen käyttäjämäärät moninkertaistuvat. Kiinteistönhoitajat huolehtivat nurmialueen nurmikonleikkuusta ja siimauksesta sekä ulkoalueen puhtaanapidosta ja roska-astioiden tyhjennyksestä.

Tehtävien laajentuessa suuremmalle alueelle on kiinteistönhoitajien käyttöön hankittu mönkijä. Välimatkat eivät ole suuria, mutta kottikärryllä hoidettaviksi satojen metrien matkat kuitenkin hankalia ja aikaa vieviä. Mönkkärillä polttopuuhuolto toimii helposti, samoin roska-astioiden tyhjennys, ja samalla mönkijän käyttö vähentää fyysistä kuormitusta. Polttopuiden kasaaminen peräkärryyn ja sieltä nuotiopaikan puulaatikkoon tuo kuitenkin osansa päivän kuntoliikuntaan.


Katso TE-liven tuottamalta videolta saunanlämmittäjä Joonas Luukkosen haastattelu: https://www.youtube.com/watch?v=lTNy3nzVEMo