JHL:n lakon vaikutukset Vantin palveluihin 14.12.2023

Tiedote JHL:n lakon vaikutuksista Vantin palveluihin torstaina 14.12.2023

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on ilmoittanut poliittisesta työtaistelusta, jonka vaikutuspiiriin myös Vantti kuuluu. Lakkopäivä on torstai 14.12.2023 ja se tulee vaikuttamaan Vantin tuottamiin palveluihin kaikissa liiketoimintayksiköissämme.

Ateriapalvelut

Torstain 14.12. koulu- ja päiväkotiateriat tullaan pääosin korvaamaan vararuoalla. Vararuokapaketti sisältää välipalakeksejä, smoothieta, mehukeittoa ja näkkileipää. Normaalit ateriat tarjotaan niissä kohteissa, joissa se suinkin on mahdollista.

Erityisruokavalioita ei valitettavasti voida torstaina huomioida. Tämän vuoksi suosittelemme varautumaan erityisruokavalioihin tarvittaessa omilla eväillä. Pyydämme huomioimaan, että eväille ei ole kohteissa kylmäsäilytysmahdollisuutta.

Poikkeuspäivän vuoksi ruokalistaan voi tulla muutoksia myös perjantaina ja ensi viikon alussa. Ajantasaiset ruokalistat allergiamerkintöineen ovat esillä kohteissa, ja tarvittaessa keittiön henkilökunta antaa asiasta lisätietoa.

Puhtauspalvelut

Puhtauspalvelut pyritään lakkopäivänä toteuttamaan kaikissa kohteissa. Mikäli tähän ei päästä, selvitämme palvelun toteutumisasteen kohdekohtaisesti ja teemme sen mukaisesti hyvitykset päivähinnasta niille kohteille, joissa palvelu on joko toteutunut osittain tai jäänyt kokonaan toteutumatta.

Kiinteistöpalvelut

Kiinteistönhoidon tehtävät pyritään toteuttamaan lakkopäivänä, mutta palveluissa on odotettavissa henkilöstövajausta. Akuutit kiinteistönhoitotyöt priorisoidaan.

Posti- ja kuljetuspalvelut

Posti- ja kuljetuspalvelut pystytään järjestämään lähes normaalisti. Ateriakuljetukset ja kiireelliset lähetykset varmistetaan, mikä voi tuoda muutoksia normaaliin postinjakeluun.

Aula- ja turvapalvelut

Vantin sosiaali- ja terveyspalveluille tuottamat turvapalvelut, mobiilivartiointi sekä etävalvonta ovat lakon ulkopuolella ja ne toteutetaan normaalisti.

Kohdevartioinnissa eli kouluilla ja virastoissa on odotettavissa poissaoloja, mutta monitoimitalojen vartiointi pystyttäneen hoitamaan lähes normaalisti.