Vantin hallitus kokoontui 23.8.2023

Taloudellisten tunnuslukujen osalta yhtiön tilanne on vakaa. Henkilöstötunnusluvut ovat hyvin paljon viime vuoden kaltaisia, esimerkiksi sairauspoissaoloprosentti yhtiössä oli viime vuoden heinäkuussa 5,58 % ja tänä vuonna vastaavana ajankohtana 5,50 %.

Ateriapalvelujohtaja Hannakaisa Haanpää esitteli Vantin hallitukselle oman vastuualueensa ajankohtaisia asioita. Esillä olivat muun muassa asiakaspalautteet, Hiilidiili-merkki ja kouluruokailun kehittäminen.

Asiakaspalautteita ateriapalveluille on tänä vuonna saapunut yhteensä 174 kappaletta heinäkuun 2023 loppuun mennessä. Saapuneista palautteista kiitoksia ja positiivisia kommentteja oli 53 kappaletta (koko vuonna 2022 positiivisia palautteita saatiin 25 kpl). Kehittämisideoita ja toimintaa korjaavia palautteita oli saapunut 121 kappaletta (vuonna 2022 vastaavaan aikaan luku oli 176). Haanpää oli erityisen tyytyväinen positiivisten palautteiden lisääntymiseen.

Hallitus sai kuulla Hiilidiili-merkistä, joka on otettu käyttöön yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa vuonna 2021. Merkki on nähtävissä koulujen ja päiväkotien ruokasalien linjastoissa sekä osassa ryhmäruokailua. Hiilidiili-merkki myönnetään aterioille, joiden hiilijalanjälki on vähintään 30 % pienempi kuin keskivertoateriassa. Tämä lasketaan vertailemalla pääproteiinin lähteen ja lämpimän lisäkkeen hiilijalanjälkeä. Vaikka laskuri on yksinkertaistettu nopean ja helpon käytön takaamiseksi, se kuitenkin antaa riittävän tarkan kuvauksen aterian hiilijalanjäljestä. Tarkoituksena on lisätä nuorten ja lasten tietoisuutta ruoan ympäristövaikutuksista ja kannustaa heitä tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja ruokailun suhteen.

Kouluruokailua on pyritty kehittämään myös ruokailijoilta saadun palautteen pohjalta. Syyskuun alussa siirrytään viiden viikon ruokalistaan, jossa näkyvät muun muassa keväisen kasvisruokapilotin tulokset, koululaisten toiveiden perusteella valittuja ruokia, leipäviikko ja korvapuustipäivä sekä palautteiden pohjalta kehitettyjä vaihtoehtoja, mukaan lukien hampurilaiset. Lisäksi kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa tullaan tarjoamaan päivittäin ketsuppia, sinappia, sweet chili -maustekastiketta ja salaatinkastiketta.

Hallitus tuli vakuuttuneeksi siitä, että ateriapalveluissa asiat etenevät oikeaan suuntaan ja asiakastarpeet tulevat aikaisempaa paremmin kuulluksi.

Toimitusjohtaja esitteli hallitukselle johtoryhmän ajatuksia tulevasta monipalvelumalliprojektista, jonka projektivastaava aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Tavoitteena on, että vuoden 2025 alussa Vantin asiakkailla on vain yksi yhteyshenkilö palvelusta riippumatta. Vuoden 2024 aikana tehdään valmistelut, jotka tuleva muutos vaatii. Hallitus ja johtoryhmä kokoontuvat yhteiseen työpajaan pohtimaan asiaa syyskuun lopulla.