Lounaspakettien jakelu oppilaille alkoi Vantaalla

Ensimmäinen lounaspakettien jakelu oppilaiden vanhemmille järjestettiin torstaina yhdeksässä kohteessa. Ruokajakelu sujui erinomaisesti ja järjestelyt olivat onnistuneet. Vantti oli valmistautunut jakamaan lähes 4000 lounaspakettia, mutta määrää tullaan kasvattamaan seuraaviin jakeluihin, sillä paketit loppuivat monesta paikkaa noin tunnissa.

Ateriapalvelujohtajamme Harri Koivula oli paikalla jakamassa lounaspaketteja niitä tarvitseville.
”Avuntarve oli todellinen, sillä monilla perheillä koronakriisi on iskenyt talouteen voimakkaasti. Asiakkaamme olivat erittäin otettuja ja lounaspaketit menivät varmasti tarpeeseen”, Harri kuvailee.

Lounaspaketti sisältää mm. leipää, jogurtteja, hedelmiä, kuivamuonaa ja lämmitettäviä valmisaterioita ja sen sisältö vaihtelee jakelupäivästä riippuen. Lounaspaketteja jaetaan kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin.

Vantti toimittaa Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan tilauksesta ruokia myös karanteenissa oleville tukiverkon ulkopuolella oleville ihmisille. Lisäksi Vantti toimittaa lentokentältä korona-karanteeniin siirretyille henkilöille neljän päivän selviytymistarpeet.

Mistä lounaspaketeissa on kyse?

Vantaan kaupunki jakaa 2.4. alkaen lounaspaketteja etäopetuksessa oleville esiopetuksen lapsille sekä peruskoulun oppilaille. Lounaspakettien jakelu on tarkoitettu perheille, jotka kokevat sitä tarvitsevansa. Lapsen tai nuoren huoltaja voi hakea lounaspaketin jakelupisteestä kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin klo 15.00-17.30.

Lounaspaketteja jaetaan seuraavissa toimipisteissä: Sotungin lukio ja peruskoulu, Tikkurilan lukio, Lumon lukio, Varian Talvikkitien toimipiste, Varian Rälssitien toimipiste, Vaskivuoren lukio, Länsimäen koulu, Aurinkokiven palvelukeskus sekä Pähkinärinteen nuorisotilan iltapäiväkerhon puoli.