Toteutamme osaltamme Vantaan resurssiviisauden tiekartan toimenpiteitä, joiden yhteinen tavoite on hiilineutraali Vantaa vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoja resurssiviisauden tiekartasta ja ilmastotyöstä löydät Vantaan kaupungin verkkosivuilta
Näillä keinoilla varmistamme vastuullisuuden ruokailuissamme

Ruokahävikki
Ruokahävikin vähentäminen pienentää ruokaketjun ilmastovaikutuksia. Hävikin seuraaminen ja minimointi on meillä osa keittiöiden jokaista arkipäivää.

Kasvisruoka
Kasvisten käytön lisääminen ja eläintuotteiden käytön vähentäminen on tärkeä keino hiilijalanjäljen pienentämiseen, olemme lisänneet mm. hybridireseptiikkaa.
Kasvisruokaa tarjoillaan joka päivä ja se on esillä ensimmäisenä vaihtoehtona linjastossa. Kerran viikossa on kasvisruokapäivä, jolloin tarjotaan kahta erilaista kasvisruokaa. Myös vegaaninen kasvisruokavaihtoehto on saatavilla sitä haluaville.

Vastuulliset hankinnat
Noudatamme kaikissa hankinnoissa julkista hankintalakia. Huomioimme kilpailutuksissamme ja sopimuksissamme kattavasti ympäristövastuuseen, elintarvikkeiden jäljitettävyyteen ja turvallisuuteen sekä eläinten hyvinvointiin liittyvät näkökohdat.

Hiilidiili
Hiilidiili-merkki ohjaa oppilaan ruokavalintaa linjastossa. Merkki löytyy ruokalinjastoista sellaisten pääruokavaihtoehtojen kohdalta, joiden yksinkertainen hiilijalanjälki on 30 % pienempi kuin keskiverto. Pyrimme ruokalistasuunnittelussa vähentämään aktiivisesti ilmastokuormitusta.

Me vanttilaiset
Kaikki ateriapalvelun työntekijät ovat suorittaneet Ympäristöosaava-kurssin sekä -testin. Ohjaamme henkilökuntaamme tekemään päivittäisessä työssään ympäristölle parempia valintoja ja ratkaisuja.