Kampanjoidaan ruokahävikkiä vastaan

Vantti mukana Ruusuvuoren koulun hävikkiruokapäivässä

Tiistaina 10.5. Ruusuvuoren koulussa kampanjoitiin ruokahävikkiä vastaan. Oppilaat olivat myös itse taiteilleet ruokalaan aiheeseen sopivia kylttejä. Hukkapöydän avulla maa- ja kotitalousnaiset havainnollistivat oppilaille ruokahävikkiä.

Ruokahävikki kuormittaa ympäristöä kahteen kertaan. Ensin käytetään luonnonvaroja turhaan ruoan tuottamiseen ja ruoka jätteeksi joutuessaan kuormittaa toistamiseen luontoa.
Jo yksi silmäys pöytään havahduttaa useimmat pohtimaan omaa käyttäytymistään. Pöydän ympärille tulevien oppilaiden kanssa keskusteltiin ruokahävikin seurauksista ja annettiin vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi.

Kampanjaa puuhaamassa oli opettaja Helena, oppilaat, maa-ja kotitalousnaiset ja Vantin henkilökunta. Kuvassa opettaja Helena ja Vantin ruokapalveluesimies Eija.