Vantti hankki ympäristöystävällisiä siivousvaunuja

Irmeli Walden kehuu uusia siivousvaunuja

Vanttiin hankittiin keväällä 2022 testikäyttöön Vileda Origo 2-siivousvaunuja. Uudet siivousvaunut ovat täysin muokattavissa ja kulkevat toimipisteissä Vantin väreillä teipattuina.

”Hankimme Vantin puhtauspalvelulle viime vuoden lopulla uusia Viledan Origo 2-siivousvaunuja, joista haemme nyt käyttökokemusta ​eri jätejakeiden lajitteluun.​ Vaunuihin saadaan paremmin mahtumaan ja lajiteltua eri jätejakeet”, Vantin puhtauspalvelujohtaja Jaana Kivenjuuri kertoo.

Hankinnassa painotettiin vaunujen ympäristöystävällisyyttä, turvallisuutta ja joustavuutta erilaisiin tilanteisiin.  ”Kemikaalit ja välineet pysyvät turvassa lukittavien kansien ja ovien takana. Vaunuja voidaan muokata erilaisten kohteiden tarpeisiin, sillä sangot, laatikot ja hyllyt voidaan kiskojen avulla sijoittaa mihin vain. Vaunujen sangot, laatikot ja hyllyt on valmistettu 50 % kierrätysmuovista ja erityisen vaikutuksen teki se, että vaunun osat on 100 % kierrätettävissä kun ne ovat tulleet elinkaarensa päähän”, Jaana kehuu.

Vaunujen ovissa on Vantin painatukset, joten vaunut toimivat myös käyntikorttina asiakkaillemme kyseisissä kohteissa. ”Asiakkaamme ovatkin huomanneet uudet vaunut ja antaneet hyvää palautetta”, Jaana kertoo

Uusi vaunuja kehuu myös Vantaan kaupungintalon laitoshuoltaja Irmeli Walden, jonka mukaan vaunut ovat olleet erinomainen uudistus. ”Olen järjestelmällinen ihminen ja näihin vaunuihin saa loistavasti lajiteltua siivousvälineet ja aineet. Minun ei tarvitse olla koko ajan täydentämässä vaunuja vaan voin ottaa kerralla tarvitsemani tuotteet varastosta. Minun työtäni uudet vaunut ovat helpottaneet merkittävästi, enkä vaihtaisi näitä enää pois”, Irmeli kehuu.

Vantti pyrkii tekemään ympäristön kannalta vastuullisia ratkaisuja ja uudet vaunut tukevat tätä tavoitetta jätteen lajittelun ja kierrätettävyytensä osalta.

Vaunujen toinen puoli on teipattu pinkillä ja toinen sinisellä