Virtaamo ja Vantti palkittiin Kuntatyö2030-gaalassa innostavasta kehittämisteosta

Noora Kalliomäki Virtaamosta ja Minna Tuomi Vantista palkittiin Kuntatyö2030-gaalassa

Virtaamon ja Vantin yhteistyöprojekti: Ryhmämuotoisen työvalmennuksen kautta palkkasuhteiseen työhön, palkittiin Kuntatyö2030-gaalassa innostavasta kehittämisteosta. Yhteistyön tavoitteena oli saada ryhmämuotoisen tuetun työtoiminnan kautta vammaisille työntekijöille palkkasuhteista työtä. Tavoitteet saavutettiin, sillä toinen työntekijöistä työllistyi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Vanttiin.

Työvalmennus Virtaamolla oli tarve löytää vantaalaisille vammaisille henkilöille laitoshuollon työpaikkoja. Asiakkailla oli alan koulutus, mutta ei käytännön työkokemusta, jolloin Vantti tarjosi puitteet työelämän käytäntöjen harjoitteluun aidossa työympäristössä. Samalla Vantti sai ammattitaitoista työvoimaa tarpeeseen.

Virtaamon työvalmentajat kartoittivat projektiin motivoituneita ja koulutettuja asiakkaita, joista projektiin valikoitui kaksi asiakasta ja kaksi työvalmentajaa vastuutyöntekijöiksi. Pienessä ryhmässä asiakkaat saivat henkilökohtaista ohjausta ja tukea.

Ennen työn aloittamista asiakkaita perehdytettiin työelämään, tehtäviin ja työvälineisiin. Myös työvalmentajat koulutettiin Vantin toimesta puhtauspalvelualan toimintamalleihin, sillä työvalmentajat olivat mukana tukemassa työskentelyä työpäivien aikana. Asiakkaiden työnjälkeä ja kehittymistä seurattiin ja he saivat palautetta jokaisena päivänä. Myös kohteessa vakituisesti työskentelevä Vantin laitoshuoltaja osallistui ohjaamiseen.

Tavoitteet saavutettiin, sillä toinen työntekijöistä työllistyi toistaiseksi voimassa olevaan palkkatyösuhteeseen Vanttiin. Asiakas toivoi osa-aikaista työtä ja myös Vantilla on tarvetta osa-aikaisesti työskenteleville työntekijöille.

Virtaamon ja Vantin yhteistyö jatkuu ryhmämuotoisen työvalmennuksen osalta ja toimintaa laajennetaan myös kiinteistö- ja ateriapuolelle. Voit lukea lisää palkitusta teosta Kuntatyö2030-sivuilla>>