Jani Järviselle hyvän asiakaskokemuksen luominen on A ja O

Jani Järviselle hyvän asiakaskokemuksen luominen on A ja O

Kiinteistöpalveluiden palveluohjaaja Jani Järvinen on 36-vuotias timpuri Espoosta, jolle on ehtinyt kertyä rakennusalalta jo kymmenien vuosien kokemus. – Olen lapsesta pitäen viettänyt aikaani työmailla. Ne olivat minulle ikään kuin päivähoitopaikkoja, kun pyörin eri timpureiden mukana työmaalla. Rakennusala on minulla melkein veressä, sillä isäni, vaarini ja isovaarini olivat kaikki rakennusalalla ja pyöritimme perheyritystä, Jani kertoo.

Rakennusala ei kuitenkaan ollut Janille itsestäänselvyys.

– Teini-ikäisenä kapinoin hieman sitä vastaan, mutta lopulta huomasin pitäväni siitä ja siitähän tulikin sitten oma ammattini, jossa olen viihtynyt hyvin, Jani kuvailee.

Jani on työskennellyt Vantissa nyt kolme kuukautta rakennustekniikan palveluohjaajana, ja kiitostakin on tullut positiivisen asiakaspalautteen muodossa. Sattumaa asiakaspalaute ei kuitenkaan ole, sillä Jania kuunnellessa käy selväksi, että asiakkaan kohtaaminen on hänelle prioriteetti.


– Jo nuorena opin, että asiakkaan kohtaaminen ja asiakasymmärrys ovat melkein tärkeimpiä asioita tässä työssä. Tulen perheyrityksestä, jossa ei ollut varaa sanoa asiakkaalle, että ei kiinnosta, sillä asiakas toi leivän pöytään. Sieltä se on varmaan tarttunut tähänkin työtehtävään ja oppiminen jatkuu edelleen, Jani selvittää.

Miten asiakas sitten kohdataan oikein?

 – Siten, että siirrytään kuvainnollisesti asiakkaan asemaan ja siihen mitä hän tekee työkseen. Päiväkodeissa ja kouluissa henkilöstö ei välttämättä tiedä rakentamisesta juuri mitään ja välillä työt voivat tuntua rakentajille turhauttavilta, vähäpätöisiltä tai liian helpoilta. Asiakkaalle tilanne harvoin näin on. Tiedottaminen ja töiden eteneminen kiinnostaa käyttäjää ja asiakasta. Se on mielestäni tärkein asia kohteissa, missä käyttäjiä on paljon, kuten kaupungeilla usein on. Puhumattomuus tuntuu olevan meillä vähän ammattitauti, ettei puhuta ja sitä yritän meilläkin kehittää Vantissa, Jani toteaa.

Uudet haasteet ja mahdollisuudet saivat hakeutumaan Vanttiin

Vanha tuttu, Vantissa palveluesimiehenä työskentelevä Kai Pietiläinen vinkkasi paikkaa Janille. Vantissa Jani kiehtoi ison firman mahdollisuudet päästä tekemään erilaisia asioita ja kehittämään toimintaa.

– Perheyrityksien jälkeen kaipasin uusia kokemuksia ja haasteita.  Vantissa saan rakentaa työpäiväni itse joustavasti, joka mahdollistaa monipuolisen työskentelyn.  Odotin myös työympäristöä, jossa on mahdollista toteuttaa itseään ja kehittämään toimintaa. Mielestäni se on toteutunut paremmin kuin odotin, kertoo Jani.

Timpurin töitäkin Jani pääsee välillä tekemään, eikä häntä saa toimistoon täysin jämähtämään.


 – Välillä teen korjaustöitä, jos on aikaa ja kohteet sattuvat sopivasti reitille. Keikat ovat mukavaa vaihtelua toimistolla istuskeluun ja toimii ikään kuin terapiana, Jani naurahtaa.

Tulevaisuudessa Jani haaveilee rakennusmestarin koulutuksesta, joka on mahdollista suorittaa työn ohessa iltakoulutyyppisesti. Vantissa kouluttautumista tuetaan.


– Mahdollisuus kouluttautumiseen, oli yksi syy vaihtoon. Perheyrityksessä kouluttautuminen olisi ollut käytännössä mahdotonta, mutta Vantissa kouluttautumiseen, jopa kannustetaan, Jani kehuu.

– Tykkään keskittyä täysillä siihen mitä teen juuri nyt. Pidän siitä, että minulla on haasteita ja pystyn kehittymään. Kun osaaminen ei enää kehity, niin on aika mennä eteenpäin, Jani kuvailee.

Vapaa-aikaa mökillä perheen kanssa tai jäähallissa

Vapaa-aikana Jani viettää normaalia perhearkea ja mökkeilee paljon perheensä kanssa, johon kuuluu vaimo ja vajaa kaksivuotias poika Selmi.

– Meillä on Pohjois-Satakunnassa mökki, joka on ollut suvun omistuksessa 1800-luvun alusta asti. Mökki on minulle erityinen paikka, josta minulla on myös parhaimmat lapsuudenmuistot. Vaikka olenkin syntynyt pk-seudulla ja muutellut paljon, mökki on aina pysynyt. Tällä hetkellä kunnostamme sitä asuttavaksi, Jani kertoo.

Jääkiekkoa Jani kuvailee intohimokseen ja Janin onkin voinut aiemmin löytää Nordikselta HIFK:n peleistä tai oman joukkueensa Stadi HC:n treeneistä ja matseista. 

– Isän kanssa hommattiin 2000–2001 kaudella ensimmäiset HIFK-kausikortit ja siitä lähtien on tullut käytyä lähes kaikissa kotipeleissä. Arvioisin, että livepelejä on tullut noin tuhat, Jani naurahtaa.

Jääkiekkoa Jani pelaa harrastesarjassa Stadi HC:n riveissä.  

– Nykyinen ydinkaveriporukka on muodostunut joukkueemme ympärille, Jani kertoo

Jani Järvinen
Palveluohjaaja Jani Järvinen viihtyy kentällä sekä toimistossa

Kuka on Jani Järvinen?

  • 36-vuotias timpuri Espoosta
  • Palveluohjaajana kiinteistöpalveluissa
  • Vantissa noin 3 kuukautta
  • Harrastaa mökkeily perheen kanssa ja jääkiekkoa Stadi HC:ssa
  • HIFK-fani ja noin tuhat livepeliä nähtynä
  • Haaveilee rakennusmestarikoulusta