Kouluissa vietetään toiveruokapäivää 23.9.


Toiveruokapäivänä tarjotaan oppilaiden äänestämää ruokaa, joka on tällä kertaa kananuggetteja ja perunamuusia. Kasvisvaihtoehtona tarjotaan kasvis-papukroketteja. Jälkiruokana tarjoillaan pikkumunkkeja, jotka tulevat Leipomo Veraiselta Mynämäeltä. Leipomo Veraisen tuotteet leivotaan 100%:sti kotimaiseen vehnä- ja ruisjauhoon.

Äänestyksen ylivoimaiset suosikit selvillä

Toiveruokaäänestyksessä lähes 500 koululaista jätti oman toiveensa unelmien lounaasta ja jälkkäristä. Eniten toivottiin pizzaa, jota tarjottiinkin koulunaloitusjuhlassa elokuussa. Muita oppilaiden toivomia suosikkeja olivat muun muassa kananuggetit, burgerit ja tortillat sekä perinteisemmät kotiruuat, kuten makaronilaatikko, lihapullat ja puuro. Toteutamme näitä toiveita tulevina toiveruokapäivinä. Jälkkäreistä suosikeiksi nousivat munkit, donitsit, jäätelö ja mokkapalat.

Leipomo Veraisen pikkumunkki on kotimainen ja läheltä tuleva tuote (kuva: Leipomo Verainen)