Vantti käynnistää yt-neuvottelut henkilöstön lomautuksista

Vantti tuottaa asiakkaalleen Vantaan kaupungille kiinteistö-, puhtaus- ja ateriapalveluja koko Vantaan alueella. Koronatilanteen seurauksena asiakkaan Vantilta ostamien palvelujen tarve on merkittävästi muuttunut. Tästä syystä Vantti joutuu sopeuttamaan kustannuksiaan suhteessa liikevaihtoonsa ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista.


Asiakkaan palvelutarpeen merkittävä väheneminen on aiheuttanut sen, että koko henkilökunnalle ei ole osoittaa tässä poikkeustilanteessa työtä. Henkilöstökulut ovat yrityksen kiinteitä kuluja, joita väliaikaisesti pienentämällä on mahdollisuus säilyttää pitkällä aikavälillä Vantin taloudellinen toimintakyky. Suunnitelluilla lomautuksilla on tarkoitus vähentää henkilöstökuluja, mikä tasapainottaisi yrityksen taloudellista tilannetta. Neuvottelun kohteena on koko Vantin henkilöstö ja väliaikainen henkilöstökulujen vähentäminen toteutetaan enintään 90 päivän määräaikaisella lomauttamisella. Henkilöstökulujen vähentämiseen ei liity irtisanomisia.


Vantin tavoite on lomauttaa henkilöstöä porrastamalla siten, että palvelutuotanto varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoiminnan käytössä olevissa tiloissa sekä niissä tiloissa, joissa Vantaan kaupungilla on edelleen toimintaa.


Lisätietoja:
Taina Huttunen, toimitusjohtaja
Puh. 040 527 1287
taina.huttunen@vantti.fi