Vanttiin neljä biokaasuautoa

Vanttiin neljä biokaasuautoa

Energiayhtiö Gasum ja Vantti aloittavat yhteistyön, jossa Vantti ottaa käyttöönsä neljä biokaasulla kulkevaa Iveco Dailypakettiautoa. Kaasuautoilla ajaminen tukee Vantaan kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Haluamme olla edelläkävijöitä sekä suunnannäyttäjiä kaupungin tavoitteen saavuttamiseksi. Kustannustehokkaat biokaasuautot auttavat hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjen vähentämisessä”,toteaa Vantin kuljetuspalveluiden palveluesimies Jari Mielonen.

Biokaasuautoja hyödynnetään sisäisen ja ulkoisen postin jakeluun sekä hoitotarvikkeiden kuljetukseen hoitokoteihin ja yksityisten ihmisten koteihin. Postien, kirjeiden ja pakettien nouto sekä jako kattaa yli 200 toimipisteen jakelualueen.

Ympäristöystävällisyys, kestävä kehitys ja tehokkuus ovat meille tärkeitä arvoja, ja kotimaisella biokaasulla ajaminen edustaa niitä”, Mielonen jatkaa.

Vähäpäästöistä ja uusiutuvaa biokaasua tuotetaan muun muassa kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasua voidaan käyttää esimerkiksi lämmön ja sähkön tuotantoon sekä liikenteen polttoaineena. Liikennekäytössä biokaasulla on mahdollista vähentää jopa 85 prosenttia kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasu tuottaa vain murto-osan lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä.

Lisätietoja:

Liisa Sarjala, toimitusjohtaja
Puh. 050 304 5526, liisa.sarjala@vantti.fi